EVOILINO - Olivová marmeláda 250g

Vynikající olivová marmeláda z ostrova Korfu. Vynikající v kombinaci s bílým řeckým jogurtem. Rovněž skvělá s rozpečeným hermelínem či jako příloha k tvrdým sýrům. 

Čistá vaha:250 g
150 Kč
Dostupnost: Skladem (6 ks)
EVOILINO - Olivová marmeláda 250g

Detailní popis produktu

EVOILINO je přímý výrobce a dovozce olivového oleje z ostrova Korfu

V roce 2008 vznikla malá firma Evoilino, která má dodnes za cíl vyrábět kvalitní olivový olej z nepoškozeného, chemicky neošetřovaného, ovoce. Plody se lisují pouze mechanickým způsobem maximálně do 40°C bez následného použití chemických substancí a potravinářského barviva. Extra panenský a panenský olivový olej je hlavním a základním produktem naší malé firmy Evoilino. Mimo něj chystáme i další přírodní produkty z divoké korfské přírody. Mezi které patří bobkový list, oregano, tymián, rozmarýn a bylinky na čajové směsi. Všechny bylinky jsou sušené pouze přírodní cestou mimo přímé sluneční záření.

O OLIVOVNÍCÍCH

Olivovník – dar bohyně Athény, která byla nejen bohyní moudrosti, ale také zdraví. Olivovník je jedním z nejlepších nenáročných darů, jimiž příroda obdařila lidstvo. Není to nijak pochybný dar, je celistvý i rozmanitý, je to dar vpravdě přepychový.

OLIVY – “perly středomoří” jsou plodem jedné z nejstarších užitkových rostlin – stromu se širokou korunou a silným kmenem – olivovníku evropského. Patří k čeledi olivovitých, jež zahrnuje asi 40 stále zelených druhů, pocházejících z tropů a subtropů. Oliva kulatá až oválná peckovice, v nedozrálém stavu šedavě zelená. Zráním mění barvu na zelenavě bílou, černou, fialovou až nakonec červenavě fialovou.

Plody olivovníků obsahují až 40% vysoce kvalitního, lahodného oleje. Čerstvé plody jsou nepoživatelné, louhují se několik týdnů ve vodě, která se nejméně dvakrát denně mění a poté se nakládají dle chuti do soli, oleje, či vinného octu. Naložené olivy přidáváme do různých pokrmů (saláty, studené omáčky, maso, ozdoby chlebíčků, nádivky, pizzy, atd.) Také se z oliv dělají velmi chutné olivové pasty a olivové marmelády.

V Evropě se olivovník stal významnou a charakteristickou kulturní dřevinou Středomoří. Olivový olej je na Korfu základní potravinou a přičítá se mu i dlouhověkost místních obyvatel, kteří se často dožívají více než sta let.

 Snímek obrazovky 2023-08-29 113508

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

EVOILINO

V roce 2008 vznikla malá firma Evoilino, která má dodnes za cíl vyrábět kvalitní olivový olej z nepoškozeného, chemicky neošetřovaného, ovoce. Plody se lisují pouze mechanickým způsobem maximálně do 40°C bez následného použití chemických substancí a potravinářského barviva. Extra panenský a panenský olivový olej je hlavním a základním produktem naší malé firmy Evoilino. Mimo něj chystáme i další přírodní produkty z divoké korfské přírody. Mezi které patří bobkový list, oregano, tymián, rozmarýn a bylinky na čajové směsi. Všechny bylinky jsou sušené pouze přírodní cestou mimo přímé sluneční záření.

 

3+1